AR applikációk

Mit is jelent az AR?

Ez egy rövidítés angolul: augmented reality, ami kiterjesztett valóságot jelent.

A kiterjesztett valóság az a valódi világ és a virtuális tér összekapcsolásából jön létre. Ez egy sokkal bonyolultabb technika, mint a VR, hiszen itt nem csak el kell készíteni egy elképzelt teret, hanem ez a technológia a valódi környezetben kell, hogy virtuális élményt adjon.

Az izgalmas applikációk hamarosan letölthetők, addig a könyvek előrendelhetők a hvgkonyvek.hu oldaláról:

 

Határozók

Madárhatározó applikáció

Az MME és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület közös munkájaként létrejött határozó azoknak készült, akik kezdő madarászként egy állandóan kéznél lévő határozó segítségével még egyszerűbben szeretnék megtudni, milyen madarat láttak a kertben, a parkban, az etetőn, az itatón. Magyarország első mobiltelefonos madárhatározó alkalmazása az alábbi funkciókkal rendelkezik:

http://www.mme.hu/madarhatarozo-mobiltelefonos-alkalmazas

Hüllő- és kétéltű határozó

A határozó azoknak készült, akik kezdők, de mégis tudni szeretnék, hogy milyen kétéltűt vagy hüllőt láttak a kertben, a vízparton vagy az erdőben. A határozást megkönnyíti, hogy az alkalmazás akár már egy kiválasztott határozó jegy alapján megmutatja a lehetséges fajokat, de további szűkítésre is van mód, például alakjuk, színük és a megfigyelt élőhely alapján.

Az egyes fajok adatlapján a rövid fajleírás mellett a latin és angol név, a rendszertani besorolás és természetvédelmi érték is megjelenik, továbbá a békák hangját is meghallgathatjuk.

Ha nem határozni szeretnénk, csak a fajokkal ismerkedni, erre a „Lexikon” funkció ad lehetőséget, mely az alkalmazásban található fajokat tartalmazza. Tudásunkat a „Játék” funkcióval tehetjük próbára.

http://www.mme.hu/keteltu-es-hullohatarozo-mobiltelefonos-alkalmazas