AR applikációk

Mit is jelent az AR?

Az AR az angol augmented reality rövidítése, jelentése: kiterjesztett valóság.

A kiterjesztett valóság a valódi világ és a virtuális tér összekapcsolásából jön létre. Sokkal bonyolultabb technika, mint a VR (virtual reality), hiszen itt nem csak egy elképzelt teret kell elkészíteni, hanem a technológiának a valódi környezetben kell virtuális élményt nyújtania.

Az izgalmas applikációk hamarosan letölthetővé válnak, a könyvek pedig előrendelhetők a hvgkonyvek.hu oldalon:

 

 

Madárhatározó applikáció

Az MME és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület közös munkájaként létrejött határozó azoknak készült, akik kezdő madarászként egy mindig kéznél lévő határozó segítségével még egyszerűbben szeretnék megtudni, milyen madarat láttak a kertben, a parkban, az etetőn vagy az itatón. Magyarország első mobiltelefonos madárhatározó applikációja az alábbi funkciókkal rendelkezik:

http://www.mme.hu/madarhatarozo-mobiltelefonos-alkalmazas

Hüllő- és kétéltű-határozó applikáció

A határozó azoknak készült, akik kezdőként tudni szeretnék, hogy milyen kétéltűt vagy hüllőt láttak a kertben, a vízparton vagy az erdőben. A határozást megkönnyíti, hogy az alkalmazás akár már egy kiválasztott határozójegy alapján megmutatja a lehetséges fajokat, de további szűkítésre is van mód, például alakjuk, színük és a megfigyelt élőhely alapján.

Az egyes fajok adatlapján a rövid fajleírás mellett a latin és angol név, a rendszertani besorolás és a természetvédelmi érték is megjelenik, a békák hangját pedig meg is hallgathatjuk.

Ha nem határozni szeretnénk, csak a fajokkal ismerkedni, erre a Lexikon funkció ad lehetőséget, amely az alkalmazásban található fajokat tartalmazza. Tudásunkat a Játék funkcióval tehetjük próbára.

http://www.mme.hu/keteltu-es-hullohatarozo-mobiltelefonos-alkalmazas